Usluge

3D mjerenje

3D mjerenje

U sklopu projekta „Impuls za 3d konkurentnost“ za koji je tvrtka Experio dobila bespovratna sredstva iz Europske Unije, nabavljen je 3D koordinatni mjerni uređaj. Cilj projekta je povećati konkurentnost tvrtke unaprjeđenjem faze projektiranja i kontrole kvalitete u djelatnosti obrade metala što doprinosi jačanju mikro i malih poduzetnika u metaloprerađivačkoj industriji i utječe na rast i razvoj malog i srednjeg poduzetništva na domaćem i stranim tržištima.  Osim toga, jedan od glavnim ciljeva projekta je  educiranje zaposlenika tvrtke Experio koji će samim korištenjem novih tehnologija unaprijediti svoja znanja i vještine.

Navedeni uređaj omogućava nadopunjavanje postojećih proizvodnih procesa čime će tvrtka značajno smanjiti trošak korištenja vanjskih usluga. U priloženom  videu prikazan je način na koji radi 3D mjerni uređaj.

Uređaj DEA Global Silver iz Global Performance serije je idealan mjerni uređaj za korisnike koji zahtijevaju točnost i fleksibilnost konfiguracije za različite detalje. Stroj je opremljen osjetilnim senzorom i senzorom za skeniranje za precizne operacije skeniranja na složenim konturama ili za mjerenja odstupanja oblika. Specifikacije modela uređaja prikazane su u tablici.

MODEL

X hod, mm

Y hod, mm

Z hod, mm

Preciznost MPEe, μm

07.10.07

700

1000

660

od 1,9+L/333

Specifikacije modela 07.10.07

Kako bi uređaj mogao optimalno funkcionirati moraju biti osigurani odgovarajući uvjeti poput temperature jer preciznost koordinatnog mjernog uređaja (CMM) ovisi o temperaturnom okruženju u kojem radi. 

3D koordinatno mjerni uređaj posjeduje široki raspon mjernih područja te omogućuje precizno prikupljanje i prikazivanje podataka koji predstavljaju inpute u projektiranju novih i u unaprjeđenju postojećih proizvoda.

Želim ponudu

Pošaljite upit za ponudu ili zatražite informaciju... Ukoliko Vam je potrebna okvirna ponuda, ispunite kontakt formu sa što više detalja o potrebama vašeg projekta, a mi ćemo se potruditi da Vam se javimo u što kraćem mogućem roku.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »