Novosti

Otvorenje na novoj lokaciji

Otvorenje na novoj lokaciji

Otvaranjem zajedničkog proizvodnog pogona 23. ožujka 2017. godine brodske tvrtke Simplex d.o.o i Experio d.o.o. obilježilo se djelomično spajanje dva uspješna poslovna subjekta. Oba poduzeća i dalje posluju individualno, pod istom strukturom i vodstvom, ali za razliku od prije – sada su pod istim krovom.

Glavni cilj ovog spajanja je jačanje poslovanja oba poduzeća, čime je i olakšan pristup hrvatskom i europskom tržištu – puno toga radi se zajedničkim snagama. Ovo spajanje načelno ne mijenja ni način rada, ni načela organizacije pojedinog poduzeća, nego ih unapređuje novom strukturom i u tehničkom smislu. Također se spajanjem proširuje paleta proizvoda i usluga, a mogu se i proizvoditi veće količine i proširiti kapacitete. Kvaliteta naravno ostaje vrhunska kao i do sada – kako bismo održali tako visoke zahtjeve, namjeravamo i dalje ulagati u najsuvremeniju tehnologiju ove generacije.

Ideja je rođena još prije nekoliko godina, ali kako se nije našao prikladan prostor, spajanje poduzeća Simplex i Experio moralo je čekati do 2014. godine. Oba su poduzeća stoga s proširenjem krenula odvojeno, nakon neuspjelog pokušaja izgradnje proizvodnih pogona u jednoj od poslovnih zona u Slavonskom Brodu. Kada se sredinom prošle godine iznenada pojavila mogućnost investiranja u poslovne prostore, nije se dugo oklijevalo s odlukom - do konca srpnja 2016. godine bilo je jasno – započela je nova era za Simplex i Experio!

Kako su vlasnici oba poduzeća članovi obitelji Stanić – bratići i sestrične - ovo bi se moglo nazvati i obiteljskim spajanjem dvaju poduzeća koja su počela u potpunosti neovisno jedno o drugome i to u različitim branšama. No, tijekom rada i rasta otkrili su zajedničke interese i potencijale. 

Poduzeće Experio već se nekoliko godina bavi proizvodno-uslužnom djelatnošću pretežno u metalnoj industriji, i posjeduje dobro uhodane i razrađene radne procese i sheme“, ističe direktor Robert Stanić. Povratkom iz Njemačke 2008. godine osnovao je u partnerstvu s Kurtom Bauschom poduzeće za konstruiranje alata Bausch-Stanić. 2012. godine osnovano je zatim poduzeće Experio d.o.o., a 2014. godine slijedilo je preseljenje u novi proizvodni prostor u Kumičićevoj ulici u Slavonskom Brodu gdje se uglavnom nudilo rezanje vodenim mlazom (WaterJet) te brušenje, tokarenje i glodanje. Početkom 2016. godine gospodin Stanić uveo je međunarodne norme ISO 9001 i 14001 u namjeri što boljeg upravljanja kvalitetom. Proširenjem posla proizvodna hala postala je pretijesna, te je krenula potraga za novim poslovnim prostorom, čime se namjeravalo proširiti proizvodne kapacitete, uvesti nove tehnologije i kupiti moderne strojeve i opremu.

Danas se poduzeće Experio ubraja među nekoliko iznimno dobrih hrvatskih poduzeća u svojoj branši – po kvaliteti izrade i obradi materijala, po pravovremenoj isporuci, po brzoj i učinkovitoj komunikaciji s klijentima i partnerima i na koncu najbolji su pokazatelji uspješnosti.

Želim ponudu

Pošaljite upit za ponudu ili zatražite informaciju... Ukoliko Vam je potrebna okvirna ponuda, ispunite kontakt formu sa što više detalja o potrebama vašeg projekta, a mi ćemo se potruditi da Vam se javimo u što kraćem mogućem roku.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »